Verslag 1 toneel 2017

Toneel voorstelling ‘de baron is in de bonen’
Ook in 2017 heeft de toneelgroep van Buurtvereniging de Beuseberg weer een toneelstuk ingestudeerd. Dit keer de voorstelling ‘de Baron is in de bonen’. De dag daarvoor hadden we al gelezen in De Stentor dat De Wippert, de locatie voor de toneelgroep is en blijft. Met daarbij het enthousiasme van Lisette over het toneelspelen, waren we reuze benieuwd naar deze voorstelling!
Samen met Freddy, Robbert , en mijn zus Riet en zwager Dirk Jan Schuppert hadden we kaartjes gereserveerd. Vrijdag 3 maart was het zover. Om 19.30 uur wisten mijn zus en zwager nog net 5 plaatsen te bemachtigen in de al ‘volle zaal’ van de Wippert.
En dat het een blijspel is, daarmee is niets te veel mee gezegd. Komisch was het zeker; de baron, die speelde dat hij alles niet meer zo goed begreep om te ontkomen aan de wensen en ideeën van zijn vrouw de barones, maar niets mankeerde en zelfs nog fitter was dan de barones; hun nichtje met partner die eveneens ‘graag de bloemetjes buiten zette’
Het paar dat aangenomen werd om op het huis te passen (wat helemaal geen echtpaar was…) met Jannes in de dubbelrol van huisbewaarder en het beeld ‘Napoleon’, de stijve “butler” , de grappige tuinman , de secretaresse en de barones zorgden voor grappige, hilarische scènes waar iedereen heerlijk om kon lachen.
Er was volop bewondering voor de wijze waarop het toneelstuk werd uitgevoerd,wat na afloop werd ondersteund met een staande ovatie door iedereen in de zaal!
Wij hebben genoten !
Ina Hulleman

Geplaatst in Toneel