Biljarten 2017/2018

Biljarten.

In het april nummer van 2002 stond een oproep van Jan Remmelt Schoemaker voor een maandelijkse biljartavond. Nu – 16 jaar later – wordt er nog steeds 1 keer per maand gebiljart door een select groepje Beuseberger heren die wel weten hoe ze met een keu om moeten gaan. Het biljarten vindt tegenwoordig plaats op de eerste dinsdag van de maanden september tot en met juni en de locatie is de kantine van de ‘Sporthal’  waar de heren van een natje en droogje voorzien worden door Bjorn Rustebiel.

Dinsdag 5 juni jl. was de afsluiting van het seizoen 2017/2018. Voor de ingewijden  was het niet erg spannend wie dit jaar kampioen zou worden; de gedoodverfde winnaar was al  op de voorlaatste biljartavond in mei niet meer in te halen.

Maar dit was goed geheim gehouden voor aanwezige toeschouwers – de dames van de biljarters, die al sinds 2008 de laatste avond van het seizoen bijwonen en enkele bestuursleden – zodat het voor hen nog wel even spannend was wie er, na de laatste wedstrijd van de avond, als winnaar uit de bus zou komen.

Na wat laatste rekenwerk van Jan Remmelt kon Anton Klein Twennaar de uitslag bekend maken en de prijs uitreiken aan de winnaar van het seizoen 2017/2018.

Wim Paalman (Hitje) mag zich een jaar lang biljartkampioen van de Beuseberg noemen. Wim alsnog van harte gefeliciteerd.

Uitslag:                                gemiddelde ranking

1 Wim Paalman                                3,58

2 Jan Ulfman                                     3,83

3 Wim Kettelarij                              3,93

4 Henk Pekkeriet                            3,97

5 Jan Markvoort                              4,50

6 Gerrit Schoolen                            4,86

7 Jan Remmelt Schoemaker       5,14

8 Jan Haan                                         5,43

 

Anja Kettelarij

Geplaatst in Biljarten