Seniorenclub woensdag 12 september

Woensdag 12 september waren we te gast op het bedrijf van Richard Wigink Bos en Boom aan de Maneschijnsweg.

Het bedrijf bestaat ongeveer 25 jaar en heeft momenteel 17 werknemers.

Het bedrijf bestaat uit drie onderdelen; Bos en Boomverzorging, hier worden bospercelen uitgedund of hele percelen gerooid waarna de opbrengst wordt verkocht of voor eigen gebruik wordt toegepast. Dan worden de stammen gewaterd en na 1 jaar zijn ze zover dat ze gebruikt worden voor de productie van bergkappen en vele andere toepassingen.Er is veel vraag naar authentieke producten,

De tweede tak is hooibergen en gebinten. Deze worden grotendeels van inlands eiken gemaakt en op ambachtelijke wijze met pen en gat verbindingen waarbij de kettingzaag onmisbaar is. Er zijn wel weken waar 2 hooibergen geplaatst worden door heel Nederland maar ook in Belgiƫ en Engeland.

De derde tak is Bos en Houtproducten. Bijna alles wordt in opdracht in het eigen bedrijf gezaagd en verwerkt. Hiervan worden landhekken, overkappingen, prieƫlen, serres maar ook speelbomen voor scholen en andere speelplaatsen zoals in parken en bossen.

Richard kon boeiend vertellen bij de rondleiding over het bedrijf en tijdens de koffie en de dia presentatie in de kelder.

We hadden een heel leuke interessante middag.

Geplaatst in Seniorenclub