Seniorenclub woensdag 13 maart 2019

Woensdag 13 maart was Tineke van Buren uit Heldern bij ons om te vertellen over het leven van Johanna van Buren die een ver familielid van haar was.

Johanna was geboren op  15 april 1881 in Hellendoorn waar ze ook overleden is op 17 januari 1962.

Toen ze 1 jaar was overleed haar vader waarna ze samen met haar moeder en broer introk bij haar opa en oma.

Ze had geleerd voor naaister en zo maakte ze de mooiste kleding voor de klanten.

Ze is nooit getrouwd en altijd bij moeder in huis gebleven, toen haar moeder overleden was kon ze het huishouden niet combineren met het naaien en zodoende is ze op het postkantoor in Hellendoorn komen te werken.

Uit liefhebberij begon ze gedichten te schrijven. haar eerste gedicht schreef ze op jonge leeftijd aan het  gemeentebestuur want daar  hadden ze besloten om de kerkklokken niet meer te luiden en dat vond ze maar niks.

Haar gedicht viel zo op ze daarna wekelijks voor  het Dagblad van het Oosten een rijmpje  maakte, waardoor ze bekent werd in Oost Nederland.

Voor de pauze liet Tineke oude foto`s van haar en Hellendoorn zien, na de pauze las ze enkele gedichten in het Helderns dialect van Johanna van Buren voor.

Ze had ook nog een gedicht over de schone straten en de handel en mooie huizen  in   Holten gemaakt, alleen de luiken van het Gemeentehuis mochten wel een likje verf hebben.

We hebben weer een gezellige seniorenmiddag gehad.

Geplaatst in Seniorenclub