Verslag dropping 2018

Vrijdag 2 november was het dan zover, de dropping van de Beuseberg.

Om 19.00 uur verzamelen met een kop koffie bij de Familie Florijn aan de Russendijk om vanaf daar met een volle bus te vertrekken richting Borculo.

Wij hadden de eer om in groep 1 te zitten, dus mochten we als eerste de bus verlaten. De kinderen trappelend van ongeduld en allen voorzien van een zaklamp begonnen enthousiast aan de opgegeven route. Daarnaast de telefoon in de hand, omdat de vragen via whatsapp gesteld zouden worden.

Door het bos en zelfs via het voetveer over het water, was het de organisatie gelukt om ons een mooie route te laten lopen. Tijdens de goed verzorgde stop moest er een kubus gemaakt worden van blokjes, in een recordtempo van 30 seconden hadden de kinderen de kubus in elkaar gezet.

De grootste uitdaging was toch wel het beantwoorden van de vragen via whatsapp, al turend op je schermpje de donkere weg volgen, de vragen beantwoorden en daarbij de boomwortels, takken en bomen ontwijken. De organisatie had vermeld dat er ook op de tijd werd gelet bij het aanleveren van de antwoorden, dus dat wakkert de strijdlust wel aan.

De vragen waren zeer divers, een foto van Beusebergers die wie allemaal wel kennen, maar toch lastig was door hun uitrusting, namen van schutterskoningen, een geluidsfragment van slechte kwaliteit. Waar woont de Burgemeester van de gemeente waarin we de dropping lopen. Allerlei door elkaar gehusselde letters die bij scrabble vast een hoge woordwaarde opleveren,maar wat een gepuzzel om er een beroep van te maken. Maar hulde aan de organisatie om op deze manier de groepen op scherp te zetten met het beantwoorden van alle vragen.

Alle groepen hebben de eindlocatie van Buitencentrum Kerkemijer Borculo gevonden en daar stond een snackbuffet klaar. Door alle groepen werd er nog gezellig onder het genot van een drankje nagepraat voordat de bus rond middernacht weer naar Holten vertrok.

Groeten de winnaars van de dropping 2018

Tess, Loek, Eaghan, Luna, Elin, Anton, Carmen, Marius en Marieke

Geplaatst in Dropping