Vogelschieten 27 mei 2017

Dit jaar streden 60 deelnemers om de titel schutterskoning(in) 2017. Om 19:00 werd de inschrijving geopend. De deelnemers konden onder het genot van een kopje koffie of thee, de strijd met elkaar aangaan. De weergoden waren ons goed gestemd: veel zon en tropische temperaturen. Met daarbij een prachtige, rustige en schaduwrijke locatie maakten dat er de juiste ingrediënten aanwezig waren voor een mooie avond.

Voor de jeugd was er het boogschieten. Hier had zich een kleine groep beuseberger jeugd zich voor aangemeld. Dit maakte het er niet minder gezellig om.

Het openingsschot werd gedaan door de koning van 2016: Wim van Coeverden.  Onder het genot van een hapje en een drankje, werd er flink geschoten op de vogel. Deze bleek dit jaar een taaie rakker. De kop ging er niet zonder slag of stoot vanaf. De eer leek in eerste instantie naar Broer Pekkeriet te gaan. Maar deze werd door de schietmeester niet gehonoreerd. Hij bleef echter in de familie, want met het 274e schot van Stefan Pekkeriet, ging hij er dan toch eindelijk van af. Zoals eerder vermeld werd het een latertje dit jaar, want waar vorig jaar de winnaar na het 272e schot al bekend was, want er waren maar liefst 459 schoten nodig voordat de romp naar beneden viel en de koning van 2004, Johan Vasters,  zich schutterskoning van 2017 mocht noemen. Hiermee is de stand binnen de Familie Vasters weer gelijk getrokken met 2-2.

Hieronder volgt het overzicht van de winnaars in de diverse categoriëen.

Boogschieten meisjes:

1: Wieke Jansen   74 pt

2: Famke Ulfman  71 pt

3: Floor Haan        69 pt

 

Boogschieten jongens:

1: Jur van Coeverden   84 pt

2: Teun Brinks               79 pt

3: Rik Sluiter                  78 pt

 

Vogelschieten:

Kop:       274e schot:    Stefan Pekkeriet

Li vl:       110e schot:     Be Lenderink

Re vl:      139e schot:    Marius Steunenberg

Staart:    162e schot:    Herman Brinks

Romp:    459e schot     schutterskoning 2017:  Johan Vasters

Geplaatst in Voorjaarsfeest