Wet op de privacy (AVG)

Het afgelopen half jaar zijn we aan het zoeken geweest naar een goede vertaling van de wet op de privacy voor de buurtvereniging. Via flyers, tekst in het boekje en de site hebben we geprobeerd om van alle leden een reactie te krijgen op het beleid. (De wet stelt, dat iedereen een keuze moet maken; wel of geen toestemming voor het publicatie op website/facebook en overige media).

De helft van de leden heeft hierop gereageerd, enkele van hen gaven geen toestemming voor het gebruik. In de praktijk blijkt het lastig om van iedereen een reactie te krijgen. Ook krijgen we geluiden dat we vanuit het bestuur wel erg ver gaan met de genomen maatregelen.

Hoe dan ook, we gaan voor een praktische oplossing. We gaan ervan uit, dat iedereen die geen toestemming geeft, dit inmiddels gedaan heeft. Daarmee gaan we er ook vanuit, dat degene die niet hebben gereageerd; wel toestemming geven.

Met andere woorden:
– we zetten het fotoalbum op de site weer open;
– we gaan weer actief bezig met de facebookpagina van de buurtvereniging;
– met de toekomstige foto’s en video’s van de leden die geen toestemming hebben gegeven, gaan we erg zorgvuldig om;
– we vragen wel, om respect te hebben voor de privacy van mede leden. Foto’s nemen graag, maar met mate. Ziet u toch ergens een foto/ video geplaatst die u wilt laten verwijderen? Neem dan contact op met de secretaris (zie gegevens hieronder).

Zijn er toch leden die geen toestemming geven? Vul het formulier in, dat eerder al is verspreid. Heeft u de flyer niet meer? Neem dan contact op met de secretaris, Agnes van Wieringen (06- 3830 4518) of stuur een e-mail naar secretaris@buurtvereniging.nl

We zijn net van start gegaan met ons jubileumjaar. Een jaar dat bol staat van (extra) activiteiten. We maken er een geweldig jaar van!

Met vriendelijke groet,
het bestuur

Geplaatst in Overige activiteiten