Fietstocht 2016

Fietstocht 16 mei​​ 2016.

 

Traditiegetrouw weer met de Beusebergers​​ gefietst op Tweede Pinksterdag.​​ 

We fietsten dus 16​​ mei rond 13.00 uur vol verwachting richting​​ de start bij​​ de steen op de splitsing Beusebergerweg/Evertjesweg. Onze meiden waren al vooruit gefietst want die willen natuurlijk niet meer met va en​​ moo met, dat is schamend, zoals zij zelf verwoorden.

Het weer zag er nog redelijk vriendelijk uit dus we hadden goede zin, maar ja… toen wisten we nog niet wat ons te wachten stond. Het eerste uurtje verliep voorspoedig. Via de Schipbeek richting Laren, waar sommige heren moeite hadden het stuur recht te houden bij de afslag richting “Wippert”. Even een rondje ijsbaan Roowinkel en toen naar de eerste stop, ha lekker… koffie!

Na het verorberen van een lekker plakje cake en het nodige gekeuvel begon de ellende, de eerste waterdruppels. Gelukkig ging de route eerst nog door een stuk bos met mooie paadjes waardoor de schade beperkt bleef. Even herinneringen ophalen bij de Dikke Boom, want wie is er met schoolreisje niet geweest?,​​ en toen de​​ nattigheid​​ in. Want het begon te​​ regenen,​​ dikke druppels. Eerst nog een poging gedaan om te schuilen maar het bleef plenzen. Dus​​ hebben we ons​​ uiteindelijk maar overgegeven aan moeder natuur en de route vervolgd. Ondanks het waaien en de​​ vochtigheid​​ hebben we onderweg genoten van de ​​ natuur en de omgeving. En gelukkig… daar was de tweede stop​​ al. Ik heb nog gevraagd om warme chocolademelk met slagroom maar helaas, het werd een biertje of dubbelfris, maar wél met een stukje worst of kaas.​​ Tevens werd hier in het kader van het wedstrijdelement een papiertje uitgereikt met 3 vragen. Het is al even geleden dus ik weet het niet meer precies maar het had te maken met de poes van Liselore en de ballen van???

Vervolgens het laatste stukje​​ van de tocht doorgeworsteld richting het eindpunt bij Broer Pekkeriet.

Daar aangekomen was het eindelijk droog en was het gezellig zitten met een hapje en een drankje.

De prijzen werden uitgereikt n.a.v. de (meest) goede antwoorden op de bijzondere vragen. Klazien Tuitert ging er met haar gezin met de meeste prijzen vandoor. De giecheldames Nathalie, Famke, Marit en Deborah wonnen ook een prijs terwijl ze bij elk stoppunt 3 kwartier te laat arriveerden (hoe is het mogelijk). En Wim Jansen won de hoofdprijs omdat hij de namen wist van Douwe en Bob en dat er 20 ballen aan de Schipbeeklijn hangen… hoe dubieus.

Afijn, de organisatie: Liselore en Rob Schalker,​​ ​​ Corrie Bark en Gerben Sluiter hebben hun taak meer dan goed uitgevoerd. Het was een mooie fietstocht en het bleef nog lang gezellig.​​ 

Volgend jaar zal Klazien Tuitert​​ en aanhang​​ Liselore en Rob​​ helpen met het uitzetten van een route. Ze voelden​​ zich wellicht verplicht na de ontvangst van zoveel prijzen haha.

 

http://www.makeupinfo.nl/wp-content/uploads/2014/03/regen-t9945.jpg

 

Geplaatst in Fietstocht