terugblik vjf 2019

Voorjaarsfeest Beuseberg 21,22 en 23 juni 2019

Wauw wat was het een geweldig feest weekend! De sfeer was goed, het weer was goed, de locatie was weer goed. Kortom een geslaagd feest wat ons betreft.

Voor degene die er helaas niet bij konden zijn…. Jullie hebben wel wat gemist en zet de datum voor 2020 maar vast in je agenda 19,20 en 21 juni (ovh)😊.

De voorbereidingen zaten er op en alles was in orde op vrijdagavond zodat we konden beginnen met de revue. De tent was al snel vol en de artiesten maken zich klaar om er een mooie show van te maken. Verschillende acts en dans/zang/muziek groepen stonden op het toneel om er een geslaagde avond van te maken.

In de pauze’s werden er weer flink wat lootjes verkocht want iedereen wou graag kans maken op één van de vele cadeaus. De hoofdprijzen deze keer waren 2 vleesbonnen van fam Schutte. Gerrianne Wibbelink was één van de hoofdprijs winnaars en de andere winnaar is t/m vandaag helaas nog niet bekend lootjes 696 kan zich nog steeds melden bij de vjf commisie.

Ook was er dit jaar weer een mysteriguest aanwezig deze keer waren er niet heel veel vragen nodig om janneke Paalman te raden. Na de revue werd er nog een klein feestje gevierd.

Op zaterdag werd alles in een snel tempo klaar gemaakt voor beuseberg in beweging. Zij hadden een sportieve en gezellige spelmiddag georganiseerd voor jong en oud. Er werd fanatiek gestreden voor elke punt om een mooie beker in ontvangst te nemen.

Eenmaal klaar met de spelletjes was het tijd voor een drankje en een dansje en deze twee waren een ideale combinatie met het mooie weer en Zwarte Jannes. Hij zorgde 2 uur lang voor een feestelijke sfeer met zijn gezellige meezingers.

Savonds ging het feest in de tent weer gewoon verder met Kroepin. Man man man daar gingen de voetjes weer van de vloer tot in de late uurtjes was het nog gezellig en zorgden zij voor een knalfeest.

Voor zondag hadden we weer een brunch op het programma staan waarvoor 200 Beusebergers zich voor hadden opgegeven. Maar gelukkig waren er veel vrijwilligers die ons hebben geholpen om er een gezellige en smakelijke ochtend van te maken. Waarvoor nogmaals bedankt. Onder het genot van een broodje zorgde Brook Duo voor de muzikale noot. En om de sfeer er in te houden tijdens de pauze werden de Bathemse Knooiers ingezet.

Aansluitend op de brunch was er vogelschieten en boogschieten. Om 14:00 werd het eerste schot gelost door de schutterskoning van 2018 Jan Coster. Er waren dit jaar 79 deelnemers. Na 17 schoten werd de kop er afgeschoten door Dinant Aanstoot. Daarna was het Wilco Aalpol die na 39 schoten de linker vleugel er af schoot. En na 66 schoten was het Wim Jansen die de rechter vleugel er af schoot. De staart werd na 83 schoten door Frank Agterkamp. De romp liet enige tijd op zich wachten en zat goed vast maar Bert Grotebooer kreeg het na 407 schoten voor elkaar om hem er af te schieten en werd daarmee de nieuwe schutterskoning van de Beuseberg 2019. Helaas voor Wim Paalman want die kreeg daardoor niet meer de kans om het te proberen en was dus helaas de pechvogel van de dag.

Bij het boogschieten werd er gestreden tussen de jongens en de meisjes. De nummer 1, 2 en 3 bij de jongens waren Danny Jansen, Tim Scheperboer en Jur van Coevorden en bij de meisjes Nathalie Bruin, Famke Ulfman en Wieke Jansen. Nogmaals gefeliciteerd!

Wat dit jaar nieuw was op de zondag was de zitmaaier trek. Ongeveer 40 jongens en 10 meiden deden mee aan het 25 meter lange parcours. Deze activiteit trok zoveel toeschouwers dat het vogelschieten zelfs even zonder zat. Uiteindelijk waren Jochem Brinks en Jorian Waterink de winnaars.

Het feest weekend werd zondag afgesloten door Alive. Ook zij zorgden voor een goed feestje waarbij iedereen nog even van het gezellige weekend kon genieten.

Wij gaan nu genieten van de aankomende zomervakantie om in september weer een start te maken aan het programma voor volgend jaar. Suggesties of ideeën hiervoor kunt u mailen naar vjf@beuseberg.nl of via de facebookpagina van het voorjaarsfeest.

 

Tot volgend jaar!

 

 

Geplaatst in Voorjaarsfeest