Verslag Toneel 1

Beuseberg’s toneel bij de wippert.

4 avonden lang stonden ze in een uitverkocht  Wippert. Het bruine café halfweg Laren is al jaren het decorstuk van de toneelvereniging Beuseberg. Maandenlang  zijn de heren en dames bezig geweest om te oefenen, oefenen, oefenen en taart eten. Want dat is toneelspelen in de Beuseberg ook: Er moet serieus gerepeteerd worden maar er is ook veel tijd voor gezelligheid en flauwe grapjes.

Ik mocht op de eerste zaterdag aanwezig zijn om het stuk te aanschouwen. Dit keer zat ik niet achter het gordijn maar mocht ik plaats nemen in de zaal. Ik had het stuk al eerder gezien tijdens de repetities dus ik wist wat ik kon verwachten. Nadat ik welkom was geheten met het bekende “bijtje” en de kop koffie om het ermee weg te spoelen namen we plaats in de zaal. Nadat de lichten uit waren gegaan in de zaal en spots op het toneel aan waren kon het beginnen. Iedereen verwachte dat het stuk zoals gewoonlijk zou beginnen op het toneel maar niets was minder waar. Vanuit het café kwamen Piet en buurman Henk op om het stuk te beginnen.

Buurman Henk had voor Piet een hele mooie date geregeld in een knus, gezellig en leuk restaurantje. Haar naam was Viola: een mooie jonge dame die erg sexy gekleed was! Piet de ouwe snoepert wist Viola om haar vinger te winden en  niet veel later trok zij al snel bij Piet en zijn moeder Henriette in. Toen buurman Henk erachter kwam wat voor mooie buurmeid had gekregen, kwam hij maar al te graag op bezoek. Vaak ging zijn vrouw Annie dan ook mee om hem te controleren.

Plotseling kwam stoere bink  Roy bij Viola. Roy bleek het vriendje te zijn van Viola. Roy en Viola hadden een  smerige plannetje om in het huis van Piet en Henriette te gaan wonen. Roy bedreigde Piet als hij bleef wonen daar dat hij Piet zou vermoorden. Dat wou de zielige Piet natuurlijk niet. Viola stuurde Piet naar de brouwklooster in Limburg. Bij het afscheid van Piet beloofde Viola dat zij Piet een super sexy lekkere nude bodymassage zou geven als hij weer terug kwam. En daar ging Piet erg teleurgesteld maar dacht dat dit beter was als hij nog wou blijven leven.

Maar het huis was nog steeds niet van Roy en Viola. Hiervoor moesten ze de eigendomspapieren getekend hebben van Henriette, die dat natuurlijk niet wou ondertekenen.  Moeder Henriette die erg gelovig was en haar uitspraken uitte in uitspraken uit de bijbel had de rechercheur ingeschakeld om haar te helpen. In een keer stond moeder Henriette door de rechercheur bekend als “de verhuisdoosmoordenaar”. Dit toneelstukje speelde de rechercheur en Henriette zo goed dat stoere bink Roy  en Viola erg bang waren geworden voor Henriette.

Buurman Henk had zich ondertussen verbouwd zodat hij op als 2 druppels water op Piet leek. Want hij had namelijk ook wel zin in zo’n super sexy lekkere nude bodymassage. Helaas voor Henk trapte Viola hier niet in. Ook moeder Henriette had meteen door dat de “nieuwe” Piet niet haar echte zoon was. Plotseling kwam de “echte” Piet weer.  Het werd een mooi schouwspel en moeder Henriette sloot haar eigen zoon weer in de armen.

Ondertussen hadden de rechercheur en Henriette met hun eigen toneelstuk Viola en Roy het huis uitgewerkt. En bleek Piet met buurvrouw Annie al jaren een seksrelatie te hebben! Bah bah. Uiteindelijk ging Piet er met buurvrouw Annie ervan door en bleef buurman Henk zielig en alleen achter.

Bijna eindgoed al goed! (Alleen voor zielige buurman Henk niet.)

Na een staande ovatie van het publiek konden we genieten van de drankjes aan de bar. De welbekende keuken was ook weer geopend en de kuikenschnitzels met maggi vlogen als warme broodjes over de toonbank. Nadat we nog een aantal versnapering hadden genomen werd het weer bijna licht en was het tijd om naar  huis te gaan. Hopelijk komt er volgend jaar weer net zo leuk stuk! Spelers, souffleur en regisseur hartelijk bedankt voor dit mooie stuk!

Maarrr, de toneelclub zoekt weer nieuw talent! De groep wordt erg klein nadat er dit jaar weer enkele spelers moeten stoppen i.v.m. privé omstandigheden. Lijkt het jou leuk om volgend jaar mee te spelen bij het toneel en of wil je er wat meer informatie over. Bel dan snel met Herman Ulfman en misschien zien wij jou dan wel volgend jaar schitteren op het toneel.

Gr een oud toneelspeler.

 

Geplaatst in Toneel