busreis 2018

Busreis 2018

Op donderdag 23 augustus om 8.30 uur vertrokken we met een bus van Gebo Tours vanaf de Poppe met 54 personen voor ons jaarlijkse uitstapje. We reden een mooie route naar steenfabriek De Werklust in Losser. We werden verwelkomt met koffie en gebak, die we ons goed lieten smaken.

Daarna konden we de steenfabriek bekijken en konden we een ritje maken met het smalspoor om te zien waar de klei opgegraven werd. Omdat het een kleine fabriek was konden ze de concurrentie niet aan en moest de fabriek gesloten worden. De fabriek werd opgeknapt en in gebruik genomen als museum.

Hierna gingen we naar het Fletcher Hotel in de Lutte waar een heerlijke lunch op ons stond te wachten. We vervolgden de reis naar de eerste waterbuffelboerderij in Twente, Buffalo Farm Twente in Denekamp. Hier werden we bijgepraat over wat het houden van buffels inhoudt.

We kregen uitleg over wat er allemaal van buffels gemaakt kan worden. Er gaat niets verloren, alleen de jonge stierkalfjes worden verkocht. Er werd een film vertoond waarop we het hele proces konden volgen en konden zien hoe er mozzarella, caciocavallo en primo sale gemaakt werd. Vervolgens hebben we het bedrijf bekeken. We mochten ook verschillende soorten proeven en in het winkeltje was van alles te koop.

Daarna ging het weer richting huis waar we bij de Poppe nog genoten van een heerlijk diner. Het was een geslaagde dag.

Gerda Wibbelink

Geplaatst in Busreis