Verslag Sinterklaas 2018

Sinterklaas op bezoek in de Beuseberg

Zondag 25 november was het weer zover. Sinterklaas komt op bezoek in de Beuseberg!

Maar zou dat dit jaar wel goedkomen met al die nieuwe pieten die niet kunnen lezen en verkeerde chocoladeletters in de schoenen stoppen? De spanning is te voelen als er een auto aan komt rijden en een aantal kinderen ‘sinterklaas!’ beginnen te roepen. Een paar minuten daarvoor hebben de verzamelde kinderen de chocoladeletters die in de verkeerde doosjes zaten, uitgezocht en de juiste letter bij het juiste kind gezocht. Want Amy schrijf je toch echt met een A en niet met een E of W, Piet!

Dan komt Sinterklaas binnen. Maar hé, hij is alleen! Waar zijn de Pieten?? Door het grote raam zijn twee Pieten te zien die rondjes rijden met een kruiwagen op het erf bij de Grieze. De kinderen moeten heel hard roepen om de Pieten binnen te krijgen. Maar uiteindelijk lukt dat toch gelukkig.

Als Sint alle kinderen een handje heeft gegeven kan hij eindelijk gaan zitten en beginnen met zijn verhaal over de nieuwe Pieten, de leesplankjes, de verkeerde chocoladeletters, maar ook dat het allemaal wel goed gaat komen met pakjesavond. Pfff, gelukkig maar! En vandaag zijn twee ervaren Pieten mee gekomen, dus die weten wel hoe het moet.

Marit mag als eerste bij Sint komen. Oei, dat is spannend. Sint vraagt hoe het op school gaat. Ze laat haar glitternagellak zien, want Marit houdt van glitters, eenhoorns en fietsen.

Kleine zus Elyn mag daarna. Elyn rende vrolijk rond in de zaal, heen en weer, heen en weer, tot ze bij Sint mocht komen. Oh oh dat is wel erg dichtbij! Help!

Gijs, Emma en Rens hebben hele mooie pietenpakken aan. Gijs kan heel mooi trompet spelen en laat dat aan ons horen. Emma speelt viool en geeft ook een mooie solo weg. Fantastisch! Rens houdt van trommelen, maar het drumstel was te groot om mee te nemen, dus wordt er hard op de stoelen getrommeld.

Daphne mag binnenkort afzwemmen voor haar B-diploma! Ze heeft heeeeel goed geoefend en weet zeker dat het gaat lukken. Succes! Ze kan ook zelf liedjes schrijven en zingen.

Tom zit sinds oktober op school bij de Regenboog. Bij Amy, Marit en Esmee in de klas. Wat gezellig! Hij kan goed lego bouwen en houdt van buitenspelen. Daan is zijn broer en doet alles wat Tom ook doet. Niet dat dat altijd lukt hoor. Hij slaapt nu in een grotejongensbed (en hopelijk valt hij daar niet uit) want er komt nog een broertje of zusje bij!

Lars heeft zijn zusje Anouk thuisgelaten, maar is wel een hele lieve broer. Soms ook wel een beetje stout dus Sint zegt wel dat hij naar zijn papa en mama moet luisteren. Lars kijkt heel bezorgd, dus wie weet helpt het J

Sven vindt het wel stoer als hij bij Sint mag komen en vertelt over voetballen en motorcross. Sint vraagt wat een Nerf pistool is, maar gelukkig is het speelgoed en niet echt. Amy kan al heel goed zwemmen en wil snel haar A-diploma halen. En als ze dan wil uitrusten op de bank kan ze tegenwoordig lekker Netflix kijken op de nieuwe TV….Daar had Sint ook nog nooit van gehoord, dus hij leert aardig wat bij vandaag. Tenslotte is het de beurt aan Lynn en Jip (bij mama op schoot). Lynn kan heel leuk dansen en samen met grote zus Mila (die het geheim van de Sint al kent, maar toch nog een cadeautje krijgt, wow!) en de Pieten gaan ze lekker even los op een liedje. En de rest van de kinderen ook.

Dan is het tijd voor alle cadeautjes! Sven krijgt het toch nog even benauwd als iedereen een cadeau heeft, behalve hij. Gelukkig weet zus Amy het pakje van Sven snel te vinden en kan iedereen het papier gaan openscheuren. Allemaal tevreden gezichtjes weer dit jaar.

Het was een hele gezellige middag in de Beuseberg! Volgend jaar weer Sinterklaas?!

Geplaatst in Sinterklaas